Voorkeur voor aandelen nu kans op recessie afneemt

Vermogensbeheerder Pimco neemt een bescheiden risicopositie in en geeft de voorkeur aan aandelen nu de kans op een wereldwijde recessie afneemt. Dat schrijven portfoliomanagers Erin Browne en Geraldine Sundstrom, beiden verbonden aan Pimco.

In de 2020 Asset Allocation Outlook benadrukken de Pimco-specialisten bovendien dat de gevolgen van de wereldwijde crisis rondom het coronavirus voor de economie en financiële markten tijdelijk zijn. ‘De economische cyclus is verlengd en recessierisico’s zijn afgenomen’, schrijven Browne en Sundstrom. ‘Wij geven de voorkeur aan aandelen boven hard duration en bedrijfsobligaties, en hebben een constructieve kijk op risico’s.’

Pimco erkent dat aandelen op dit moment hoog gewaardeerd zijn, maar dat macro-economische stabiliteit en een herstel van de winstgroei de constructieve visie op de beleggingscategorie rechtvaardigen. De vermogensbeheerder geeft de voorkeur aan aandelen uit de VS en Japan en ziet aantrekkelijke mogelijkheden in hoogwaardige, cyclus-afhankelijke sectoren.

Wereldwijde obligaties vormen voor Pimco nog steeds een belangrijke hedge tijdens risicovolle gebeurtenissen, maar zijn als belegging minder interessant door lage rentes. Langlopende Amerikaanse staatsobligaties genieten de voorkeur gezien hun defensieve karakter en het absolute rendementsvoordeel ten opzichte van obligaties uit andere ontwikkelde markten.

Bedrijfsobligaties vormen daarentegen wel een aantrekkelijke categorie, waarin Pimco derhalve een bescheiden overwogen positie hanteert. Pimco is het meest enthousiast over mortgage backed securities (MBS). Die bieden een combinatie van aantrekkelijke waarderingen, een redelijke carry en een goed liquiditeitsprofiel ten opzichte van de spreads bij andere categorieën.

Een naar verwachting gematigde inflatie in 2020 resulteert in een onderwogen positie in real assets door Pimco. Desalniettemin lijkt het inflatierisico in beleggingscategorieën ondergewaardeerd. Omdat real assets voor Pimco een diversificatie en afdekking tegen stijgende inflatie vormen, verwacht Pimco een bescheiden blootstelling aan bijvoorbeeld Treasury Inflation-Protected Securities te behouden.

Bijgevoegd en via deze link de volledige analyse ‘Asset Allocation Views: Prolonging the Expansion’ door Erin Browne en Geraldine Sundstrom.

Categorised in: Pimco, Research

Belangrijke categorieën

%d bloggers liken dit: